INFO-EVENT A.S. ZATERDAG BIJ TRISOR LEIDEN

21 November 2011

Woningen nu te koop met koopgarant

De koopwoningen in Trisor aan de Diamantlaan in Leiden zijn vanaf heden ook te koop met de Koopgarantregeling. Op zaterdag 26 november a.s. is er op de Diamantlaan van 12.00-14.00 de mogelijkheid voor aspirant-kopers om over deze regeling informatie te krijgen.

Om de verkoop van de woningen een impuls te geven, zijn de appartementen van Trisor nu ook te koop met de Koopgarantregeling. Met deze regeling krijgt de koper een lagere aankoopprijs. Als de eigenaar vervolgens de woning wil verkopen, koopt Portaal deze terug. Als men de woning aan de corporatie
verkoopt, wordt deze getaxeerd door een onafhankelijk taxateur om de nieuwe marktwaarde vast te stellen. Wanneer de woning meer waard is geworden, deelt de eigenaar de winst met de corporatie. Bij een daling van de waarde deelt de eigenaar het verlies ook met de corporatie. Koopgarant verkleint daarmee het risico in het geval de huizenprijzen zakken. De verdeling van verlies en winst is afhankelijk van de korting die men heeft gekregen bij de aankoop van de woning. Bij 10% korting deelt de corporatie voor 15% mee in winst of verlies. Men kan in plaats van de Koopgarantregeling ook kiezen voor de Starters Rente regeling. Bij deze regeling blijft de koopsom ongewijzigd, maar schiet Portaal voor minimaal 10 jaar 20% van de hypotheekrente voor.

Trisor is een uniek wooncomplex. Door de variatie van wonen en voorzieningen biedt dit deel van de wijk de bewoners een comfortabele woonomgeving. Trisor biedt ruim 300 merendeels levensloopbestendige huur- en koopwoningen: De woningen hebben allemaal een eigen parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage. De binnentuinen zijn voor zowel bewoners als omwonenden een groen rustpunt in de wijk. Trisor ligt vlakbij het winkelcentrum Diamantplein, tevens dicht bij de binnenstad maar ook nabij de uitvalswegen van Leiden. De bouw van Trisor aan de Diamantlaan vordert snel. De eerste woningen in dit veelzijdige wooncomplex zijn al opgeleverd. De woontoren is op hoogte en de overige woningen krijgen steeds meer vorm. De binnentuinen worden ingericht. Naar verwachting is Trisor medio 2012 geheel opgeleverd.(www.trisor.nl)

Klik hier voor de Koopgarantregeling

INFO-EVENT A.S. ZATERDAG BIJ TRISOR LEIDEN

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: