Veld zonnepanelen op dak Nieuwe Energie

24 March 2014

Leids Dagblad meldt:
Het eerste grote Leidse zonnepanelenveld, met circa 300 panelen, komt op het dak van gebouw Nieuwe Energie aan de 3de Binnenvestgracht. EnergiekLeiden, de organisatie achter het plan, heeft inmiddels een rijkssubsidie binnengesleept en het veld daarmee ’ingezaaid’.

energiek_leiden.pngMet woningbouwcorporatie Portaal, eigenaar van Nieuwe Energie, moet nog wel een officiële overeenkomst worden gesloten.EnergiekLeiden is een non-profit organisatie die zich inzet voor groene energieprojecten in Leiden en die vaak zelf op touw zet. Een daarvan is, samen met Rooftop Energy, de ontwikkeling van een veld aan blauwe zonnepanelen op het dak van het bedrijfsverzamelpand dat de toepasselijke naam Nieuwe Energie draagt.

De energie die met de panelen wordt opgewekt en opgeslagen, komt onder meer beschikbaar voor de bedrijven in het gebouw waar ook het hoofdkantoor van het Leidsch Dagblad zetelt. ,,Het betekent niet dat de bedrijven minder gaan betalen, maar ze krijgen wel elektriciteit die schoon is opgewekt in plaats van door kolen’’, verduidelijkt Maya van Steenhoven van EnergiekLeiden.

Veld zonnepanelen op dak Nieuwe Energie

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: