"Vakmensen aller landen, verenigt u"

26 May 2015

esther_barfoot.jpgVorige week publiceerde NRC Next op de opiniepagina een pamflet van organisatieactivist Harold Janssen en Esther Barfoot (Unit-2) ‘Vakmensen aller landen, verenigt u’. Het is een stappenplan voor vakmensen hoe ze zich kunnen bevrijden van het juk van de managers.

Esther meldt: "Het verhaal is gebaseerd op onze ervaringen bij de Nationale Politie. Daar geven wij nu voor het derde jaar vorm aan een cultuurveranderingstraject, waarbij we de politiemensen stimuleren om weer zélf over hun vak te gaan. Harold Janssen is de vormgever van dit traject. Ik verzamel de verhalen van de deelnemers en geef vorm aan wat ik "activistische communicatie" noem."

DIt verhaal is een vervolg op het opiniestuk van Mathieu Weggeman van de zaterdag ervoor: 'Er is geen shortcut voor ervaring'. Daarin zegt hij: "vakkennis wordt te weinig gewaardeerd. Niet de mensen die iets weten, maar de mensen die goed kunnen praten, besturen Nederland".

Het artikel is van alle kanten goed ontvangen; Ook de voorzitter van de politievakbond NPB twitterde dat het artikel een aanrader is…. 

Lees hier het verhaal

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: