UNIT-2-spektakel op Leidse Beestenmarkt

22 March 2010

Zangeres Zosja el Rhazi (Idols) die al zingend uit het ruim van een schip werd getakeld, vuurspuwers die een kroonluchter aanspuugden en drie kinderen die in reusachtige doorzichtige ‘parels’ over het water liepen: UNIT-2 pakte afgelopen zaterdag flink uit op de Leidse Beestenmarkt. ‘Lopend vuur, stromend water’, zo heette het zeven minuten durende visuele en muzikale bombardement ter opening van het provinciale themajaar ‘Leve de historische vaarwegen en waterlinies’.
Voor Elise Verberg, Hans van der Maas en Eric Went was de organisatie van het openingsevenement een ‘enorme uitdaging waar we ons bijna op verkeken hebben’. Went: “We begonnen klein, maar er kwam steeds meer bij. Zo bedachten we dat het leuk was om de Leidse componist Tom Beek een compositie te laten maken die door muzikanten thuis kon worden ingestudeerd. Alle muziek was op een speciale website te downloaden. Vervolgens moesten we op hele korte termijn ook nog 25 muzikanten rekruteren die de klus wilden klaren. Dat is gelukt, maar we hebben ze overal vandaan moeten halen, uit maar liefst zes verschillende fanfarekorpsen.” Ook bleef tot het allerlaatste moment spannend of het zou lukken om idols-zangeres Zosja al zingend uit het ruim van een schip te takelen. Maar ook dat is uiteindelijk gelukt.
Grappig detail is dat er vanuit Nieuwe Energie nog een deelnemer was aan het evenement: Leon Koelewijn, directeur van KCND. Hij is in zijn vrije tijd acteur, en had tijdens ‘Lopend vuur, stromend water’ een balkon toegewezen gekregen om flink veel rook te maken. En ook dat is hem prima gelukt.
Eind goed, al goed dus. Zo goed, dat de opdrachtgever UNIT-2 nu al heeft benaderd met het verzoek om dezelfde act nog driemaal te doen in september tijdens het nautische evenement ‘Vloot over de Vliet’.

 

UNIT-2-spektakel op Leidse Beestenmarkt

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: