Turbine in Leiden door Studio UberDutch

5 July 2010

Vorige week verscheen een artikel over Turbine op de website van Studio UberDutch. Wij hebben dat artikel dat gaat over het ontwerp van Turbine integraal overgenomen.

Turbine is een ruimte in het bedrijfsverzamelgebouw Huis van de Communicatie in Leiden, bedoeld voor zzp'ers die werkzaam zijn in de communicatie- of de creatieve sector. Studio UberDutch en Renée Schuffelers is gevraagd deze ruimte om te toveren tot een inspirerende hotspot voor 18 creatieve ondernemers of freelancers.

Uitgangspunt in het ontwerp van Studio ÜberDutch en Renée Schuffelers Id. is Het Nieuwe Werken, de term die wordt gebruikt om de werkstijl te beschrijven waarin arbeid tijd- en plaatsonafhankelijk gebeurt. Dit vraagt om een frisse blik op de werkomgeving.

Verrijdbare werkplekken

De ontwerpers ontwikkelden achttien 'one man‐offices' in de vorm van verrijdbare platforms, die uitnodigen om gezamenlijk aan projecten te werken. Centraal object is de spreekkamer Turbine. Deze lichte ruimte, opgebouwd uit elegante grote lamellen, zorgt voor een bijzonder visueel effect en afscherming van de werkplatforms. Hier kunnen de ondernemers met klanten overleggen en presentaties houden.
De behoeften van de zzp'ers worden verder ingevuld met een stilteruimte, een pantry en een hippe relaxplek. De graphics van grafisch ontwerpstudio Duel, met als belangrijkste blikvanger het enorme printplaatpatroon op de vloer, versterken de bijzondere identiteit.

Voor kenniswerkers

Bart Muller van opdrachtgever Portaal beschikt hiermee over een ruimte die het bedrijfsverzamelgebouw ‘Huis van de Communicatie’ een extra dimensie geeft. Ontwerpers Renée Schuffelers en Roel Wijnterp van Studio UberDutch kregen volledige vrijheid waardoor zij een ontwerp konden maken dat goed voorziet in de behoeften van de moderne kenniswerker. De combinatie van grafisch en 3D ontwerp maakt het geheel af.

Turbine in Leiden door Studio UberDutch

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: