Trisor verlicht de Hoge Mors

20 December 2011

Vanaf maandag 19 december staat Trisor in het licht. De ramen van de appartementen in de toren (14 verdiepingen) van Trisor worden verlicht in de kleuren van het logo van Trisor. Hiermee wordt de Trisortoren een bijzondere landmark in de wijk in deze donkere dagen en kleurt de skyline van Leiden.

Al eerder sprak Portaal met PapaTio van het kunstenaarscollectief “Morslevend” uit de Hoge Mors om een project op de bouwplaats te organiseren. Een onderdeel van hun idee was toen al om de toren te verlichten. Dat was destijds niet realiseerbaar omdat de toren nog niet op hoogte was. Nu de bouwsteigers zijn verwijderd, voert Portaal dit idee alsnog uit. Het licht in de toren blijft in de winterperiode branden van 16.30 - 23.00 uur en van 6.30- 9.00 uur .

Trisor is een uniek wooncomplex. Door de variatie van wonen en voorzieningen biedt dit deel van de wijk de bewoners een comfortabele woonomgeving. Trisor biedt ruim 300 merendeels levensloopbestendige huur- en koopwoningen: de woningen hebben allemaal een eigen parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage. Om de verkoop van de woningen een impuls te geven, zijn de appartementen van Trisor nu ook te koop met de Koopgarantregeling. Met deze regeling krijgt de koper een lagere aankoopprijs. Als de eigenaar vervolgens de woning wil verkopen, koopt Portaal deze terug. Wanneer de woning meer waard is geworden, deelt de eigenaar de winst met de corporatie. Bij een daling van de waarde deelt de eigenaar het verlies ook met de corporatie. Sinds Portaal deze regeling toepast zijn er al bijna 13 woningen verkocht. Men kan in plaats van de Koopgarantregeling ook kiezen voor de Starters Rente regeling. Bij deze regeling blijft de koopsom ongewijzigd, maar schiet Portaal voor minimaal 10 jaar 20% van de hypotheekrente voor.

Naar verwachting is Trisor medio 2012 geheel opgeleverd.(www.trisor.nl)
 

Trisor verlicht de Hoge Mors

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: