Spoedassistentie Hoek van Holland

16 August 2010

Sigrid van Iersel, vaste bewoner van UNIT-2, heeft samen met andere UNIT-2’ers een boek geschreven over de strandrellen, die op 22 augustus 2009 in Hoek van Holland plaatsvonden. Dit boek heeft de titel Spoedassistentie Hoek van Holland gekregen en is gemaakt in opdracht van de politie Rotterdam-Rijnmond. Het boek wordt op vrijdag 20 augustus officieel gepresenteerd.
Het boek bevat de persoonlijke verhalen van 18 agenten, die op deze avond in het nauw gedreven werden door een uitzinnige menigte relschoppers. Zij vertellen over de doodsangst en de gevolgen voor hun privéleven en hun werk. Ook komt in het boek de moeder aan het woord van de 19-jarige jongen, die door een politiekogel om het leven kwam.
De teksten zijn geschreven door Sigrid van Iersel, die met haar bedrijf Verhaallijnen gespecialiseerd is in persoonlijke verhalen. De eindredactie was in handen van Eric Went (Went Werkt) en Margreet Steiner. Nanda Reinders van Noinoloi verzorgde de vormgeving en Loek Weijts maakte de bijbehorende infographic. Daarmee is het boek een echt UNIT-2-product geworden.
Diverse media zullen aandacht besteden aan de verschijning van het boek, zoals actualiteitenrubriek Een Vandaag,Volkskrant Magazine en Algemeen Dagblad. Het boek is vanaf eind augustus verkrijgbaar via Selexyz Boekhandels.
 

Spoedassistentie Hoek van Holland

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: