Spelen met Silverfit in verpleeghuis in Oegstgeest

16 November 2011

Hier doen we het voor! Plezier in beweging.

Op 27 mei j.l organiseerde Living Lab voor Zorginnovaties een SPEAK sessie, waarvoor verschillende partijen waren uitgenodigd. Mevrouw Miet de Bosschere van de Stichting Goede Doelen WZW liet ik kennis maken met de Silverfit, een spelcomputer, waarmee spelenderwijs beweging bevorderd wordt. Een spelletje doen onder leiding van de fysiotherapeut is voor velen leuker dan een oefening.
Stichting Goede Doelen WZW benaderde Verpleeghuis Van Wijckerslooth in Oegstgeest en bood de Silverfit aan. Een Silverfit kost € 10.000,- inclusief training en gebruikersbegeleiding. Het servicecontract is € 1000,- per jaar. Van Wijckerslooth heeft een breed aanbod van verzorging en verpleging, begeleiding en behandeling, revalidatie en welzijnsactiviteiten.
In verpleeghuis Van Wijckerslooth wonen zowel vaste als tijdelijke cliënten.
De fysiotherapeuten reageerden zeer enthousiast. Donderdag 10 november j.l. werd in Oegstgeest de Silverfit gedemonstreerd door een heer en mevrouw die beiden revalideerden in het Van Wijckerslooth. Zij wonen inmiddels weer thuis, maar komen voor het ‘onderhoud’ nog naar het verpleeghuis.

Serius Gaming

Serious Gaming is van groot belang voor onze toekomst, waarin de zorg (voor ouderen) met duurzame middelen gerealiseerd moet worden. Het is gewoon leuker dan serieuze instructies van de therapeut opvolgen. Je gaat op in het spel, houdt langer vol en ongemerkt maak je alle bewegingen die nodig zijn. Je ziet het plezier  zowel bij de speler als bij de begeleidende fysiotherapeut. De tijd vliegt om en voor je het weet heb je al je bewegingen gedaan.
Binnenkort ga ik verder in gesprek bij Van Wijckerslooth, want nu is van belang dat o.a. TNO er onderzoek gaat doen, om zodoende ook aan te tonen (medical evidence) dat dit werkt. Uiteindelijk moet dit beschikbaar worden op grote schaal. En bij voorkeur ook in een draagbare variant.
Zijn er vragen of ideeën? Laat het ons weten. Houd onze nieuwsbrief en website in het oog.

Volg ons via Twitter en Linked In. Bellen mag ook.
Jeannette van Uffelen
Innovatiemakelaar Living Lab voor zorginnovaties
Tel: 06-13223075
 

Spelen met Silverfit in verpleeghuis in Oegstgeest

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: