Speelfilm 'Abraça-me'

22 March 2010

Speelfilm 'Abraça-me' gemaakt door Nijmeegse en Arnhemse dak- en thuislozen
Zomer 2009 ging in de Nijmeegse stadsschouwburg onder veel belangstelling de speelfilm 'Abraça-me' in première. 'Abraça-me' betekent 'Omhels me dan', het thema van de film, want iedereen streeft immers naar warmte en erkenning.

Het unieke is dat cast en crew bestaan uit een mix van Nijmeegse en Arnhemse (ex-)dak- en thuislozen, (ex-)verslaafden, (zwerf)jongeren, (ex-)psychiatrische patiënten en mensen die 'gewoon' meedraaien in de maatschappij. Zowel voor als achter de camera werkten ze en beslisten ze mee in alle productiefases van de film.

Deze speelfilm is gebaseerd op waar gebeurde verhalen. 'Pieter Prinsen groeit op in een rijke familie. Hij komt niets tekort, heeft alles wat zijn hartje begeert. Althans zo lijkt het. Het gaat mis als de spanningen tussen Pieter en zijn vader zo hoog oplopen dat hij op straat belandt. Eenmaal buiten besluit hij zijn jeugddroom te verwezenlijken: het opzetten van een daklozenproject in een sloppenwijk in Brazilië.'
Een deel van de film is opgenomen in een favela in Olinda vlakbij Recife in het noordoosten van Brazilië. Daar werkten cast en crew met Braziliaanse lotgenoten. Voor de mensen van de straat was dit filmproject een opstap naar een zinvolle tijdsbesteding waarbij eigenwaarde en vaardigheden bij iedereen flink zijn gegroeid. Veel deelnemers aan de film werken inmiddels bij de Filmschool van IrisZorg waar ze producties maken voor bedrijven en particulieren.

En nu is er ook de DVD van Abraça-me. Mooier nog, het is een dubbel DVD geworden met allerlei extra's. Op DVD 1 staat de speelfilm en op DVD 2 staan extra's zoals de 'making of', de première, de media en een fotofilm. Trailers van beide DVD's zijn te bekijken op
www.iriszorg.nl/filmschool/dvd-omhels-me-dan

Mocht u de dubbel DVD willen bestellen, dan kan dat ook via deze site. De opbrengsten van de DVD's worden aangewend om de filmactiviteiten van de deelnemers van de filmschool te continueren. Met de koop van een DVD steunt u dus onze doelgroep.

 

Speelfilm 'Abraça-me'

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: