’Rhythm & Structure Embraced’, architectuurfoto’s van Jan Visser

20 February 2011

Na meer dan dertig jaar in de ICT te hebben gewerkt, heeft Jan Visser zich op de fotografie gestort. Zijn eerste expositie heeft hij in Leiden.

De Zoetermeerse fotograaf moest wel worden overgehaald om een serie foto’s aan het publiek te tonen. Voor zijn gevoel was hij er nog niet klaar voor. Het enthousiasme van styliste Hetty Krijnen trok hem over de streep. Dankzij haar hangen zijn architectuurfoto’s nu te kijk in gebouw Nieuwe Energie in Leiden.

Jan Visser maakt twee soorten foto’s: architectuur en meer kunstzinnige fotografie. In Nieuwe Energie - een voormalige textielfabriek die nu onderdak biedt aan woningcorporatie Portaal, de daklozenopvang en communicatiebedrijven - toont hij zestien van zijn architectuurfoto’s.
Ik ben een bètaman’’,verklaart Visser zelf zijn voorliefde voor architectuur. ,,Ik ben gefascineerd door het lijnenspel van gebouwen. Ik heb er geen diepere gedachten bij. Ik wil gewoon een mooie plaat maken. Een gebouw in zijn totaliteit fotograferen levert meestal niet de spannendste foto op.”
De Leiderdorpse styliste Hetty Krijnen vindt de fotograaf te bescheiden. Zij vindt dat zijn foto’s een groot publiek verdienen. “Nieuwe Energie is een markant gebouw met een industrieel karakter. Daarom heb ik aangeklopt voor een tentoonstelling. De foto’s komen hier prima tot hun recht." De titels van de foto’s zijn meestal in het Engels. Ze verwijzen, volgens Visser, naar duisternis of oneindigheid. “Ik ontleen ze vaak aan metalsongs, een muziekgenre waar ik dol op ben.’’
‘Rhythm & Structure Embraced’, architectuurfoto’s van Jan Visser , t/m 1 maart, Nieuwe Energie, Derde Binnenvestgracht, Leiden, meer informatie: www.elswen.nl
 

 

’Rhythm & Structure Embraced’, architectuurfoto’s van Jan Visser

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: