Proef met gratis wifi in centrum Leiden

22 November 2016

anywilogo.jpgIn de Leidse binnenstad start in december een proef met gratis wifi. Rond de Nieuwe Rijn moeten bezoekers tijdens de Winter Wonder Weken gratis kunnen internetten. En ons eigen AnyWi regelt dit alles.  

In het gebied tussen de Visbrug en Karnemelksbrug komen verschillende wifi-punten te hangen.  Op 16 december, tijdens de opening van de kerstmarkt en de ijsbaan, moet de proef starten.

Het is niet de eerste keer dat er in Leiden een poging wordt gedaan om gratis wifi in te voeren. Zo beloofde het bedrijf Bullseye in april 2013 om nog datzelfde jaar draadloos internet aan te bieden in 37 Nederlandse steden, waaronder Leiden. Het project lijkt een stille dood gestorven, de website bestaat niet meer en het telefoonnummer van het bedrijf geeft geen gehoor.


De stichting Wireless Leiden is al vanaf 2002 bezig met een stedelijke voorziening voor gratis draadloos internet. Met een groep vrijwilligers leggen ze een netwerk aan. Zo hebben ze in Leiden al wifipunten in de buurt van het station en op het Rapenburg. Vier jaar geleden maakte de stichting op verzoek van de gemeente een plan om wifi in de binnenstad te realiseren.

Lees meer in Leidsch Dagblad van 11 november

 

Proef met gratis wifi in centrum Leiden

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: