Portaal wint MVO Award 2014

28 January 2015

portaal_rgb.gifWoningcorporatie Portaal is trots de MVO Award 2014 van de Nederlandse Waterschapsbank te hebben gewonnen.

De prijs van € 25.000 is aan Portaal toegekend voor zijn voortrekkersrol in het project Stroomversnelling. Dat is erop gericht om grote aantallen huurwoningen energieneutraal te maken. 

 

De Stroomversnelling is een initiatief van zes woningcorporaties (naast Portaal zijn dat Wonen Limburg, Tiwos, Woonwaard, Lefier en Stadlander) en vier bouwbedrijven (BAM, VolkerWessels, Dura Vermeer en Ballast Nedam). Het gezamenlijke doel is om voor 2020 111.000 huurwoningen zo te verbouwen dat ze weinig energie verbruiken en ook zelf energie opwekken, meestal met zonnepanelen. Resultaat: voor hetzelfde geld krijgt de bewoner een comfortabel thuis, waarbij de energiemeter aan het einde van het jaar op nul staat.
Met de Stroomversnelling helpen woningcorporaties huurders om de totale kosten van wonen zo laag mogelijk te houden. Tegelijkertijd behoudt ons vastgoed zijn waarde en dragen we bij aan een duurzame toekomst van Nederland.

Woningcorporatie Portaal bouwt aan kansrijke buurten waar je je thuis voelt. Wij bieden onderdak aan ruim 56.000 huishoudens in de regio’s Amersfoort, Arnhem, Leiden, Nijmegen en Utrecht.

 

Portaal wint MVO Award 2014

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: