Portaal voorziet woningen van koolmonoxidemelders

18 March 2010

Portaal voorziet woningen van koolmonoxidemelders

Portaal Leiden zal binnen korte tijd in al haar 800 woningen, die zijn voorzien van een afvoerloze geiser, gratis een koolmonoxidemelder plaatsen. Dit om ongelukken te voorkomen als gevolg van het mogelijk vrijkomen van koolmonoxide.

In de meeste woningen is de geiser die er hangt in het bezit van de huurder. Soms huren de huurders deze geiser van een installatiebedrijf. Dit betekent dat de huurder zelf verantwoordelijk is voor het reguliere onderhoud van deze geiser. Echter, de ervaring leert dat, door gebrek aan onderhoud of te weinig ventilatie, er koolmonoxide vrijkomt in de woning. Dit levert gevaarlijken en soms zelfs levensbedreigende situaties op. Portaal vervangt bij een mutatie of renovatie van haar woningen al regelmatig geisers door een andere warmwatervoorziening. Dit moet resulteren in het feit dat er binnen enkele jaren geen enkele woning van Portaal meer een geiser heeft en de warmwatervoorziening op een veilige, moderne manier geregeld is.

Plaatsen melder
Bij de woningen waar op dit moment nog een geiser hangt, gaat Portaal de komende drie maanden gratis een koolmonoxidemelder plaatsen. Deze melder geeft een luid signaal als het percentage koolmonoxide in de woning een bepaalde waarde overschrijdt. Als dit gebeurt, moet de geiser onmiddellijk uitgezet en de ramen geopend worden.

Het plaatsen van de melders zal waar mogelijk per complex of per individuele woning gebeuren. De bewoners van de Arendshorst, Condorhorst, Sperwerhorst, Kraaienhorst, Uilenhorst, Wiekelhorst, Milanenhorst, Reigerhorst, Smellekenhorst en Meerburgerkade hebben over de plaatsing inmiddels een brief ontvangen.

Mensen die in een Portaalwoning wonen met een geiser en nog geen brief hebben ontvangen, kunnen zich voor plaatsing ook aanmelden via het nummer van Portaal 0800-767 82 25
 

Portaal voorziet woningen van koolmonoxidemelders

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: