Portaal overhandigt eerste sleutel Schrijversbuurt Leiden

19 July 2011

Donderdag 14 juli overhandigde Jan Rous, manager van Portaal, de eerste sleutel aan één van de nieuwe bewoners in de Schrijversbuurt (Nicolaas Beetsstraat e.o.) De heer Van Pelt, voorzitter van de bewonerscommissie nam deze eerste sleutel in ontvangst. Hij was één van de bewoners die als laatste uit de oude woningen vertrokken en is dus nu één van de eerste nieuwe bewoners.

De bouw van de Schrijversbuurt aan Nicolaas Beetsstraat en omgeving in het Haagwegkwartier in Leiden begon in december 2010. Het plan telt 25 appartementen en 78 twee- en drielaagse eengezinswoningen.
Portaal heeft bij de bouw van de eengezinswoningen gekozen voor een prefab systeem van aannemer Plegt Vos. Dit betekent dat grote onderdelen van de woningen vooraf zijn vervaardigd in de fabriek en dat de montage op de bouwplaats plaatsvindt. Deze manier van bouwen gaat erg snel en geeft minder overlast voor de directe omgeving.
De eerste eengezinswoningen worden nu opgeleverd. Bijzonder is dat er ca. 25 mensen terugkeren die er oorspronkelijk woonden.
Het appartementencomplex wordt traditioneel gebouwd en heeft een bouwtijd van ongeveer een jaar. Naar verwachting zullen eind 2011 alle woningen en appartementen zijn opgeleverd.


Neem voor meer informatie contact op met Corinne den Ouden, communicatieadviseur Portaal.

Telefoon: 0613902281. E-mail:Corinne.d.Ouden@portaal.nl : website: www.portaal.nl

plegt leiden exterior1

Portaal overhandigt eerste sleutel Schrijversbuurt Leiden

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: