Portaal Leiden biedt wethouder Van Woensel verkoopboekje aan

23 March 2010

Op woensdag 24 maart  biedt Christoffel Klap, directeur Portaal Leiden, aan de demissionair wethouder Pieter van Woensel het boekje ‘De koning te rijk! Portaal verkoopt’ aan. Dit vindt plaats om 16.00 uur in het kantoor van Portaal in Nieuwe Energie.

Portaal Leiden is al enkele jaren bezig om woningen, die voorheen werden verhuurd, aan te bieden voor verkoop. Hiermee creëert de woningcorporatie extra aanbod op de woningmarkt voor starters. In het boekje wordt niet alleen uitgelegd waarom Portaal dat doet. Het boekje vertelt ook over vier trotse huiseigenaren die met veel plezier in hun pasgekochte woning van Portaal wonen.

Een thuis voor iedereen
Het verkopen van bestaande woningen past in de missie van Portaal: ‘Samen bouwen aan een kansrijke toekomst van mensen en buurten. Wij investeren in een thuis voor iedereen’. Voor starters is het nu vaak lastig om een betaalbare woning te kopen. Door woningen te verkopen, verwacht Portaal deze groep een ‘thuis’ te kunnen bieden die aansluit bij hun woonwensen.
Daarnaast verkopen we ook een aantal woningen die aantrekkelijk zijn voor doorstromers. De woningen die we verkopen, zijn allemaal in goede staat en bevinden zich in diverse buurten in Leiden. Op deze manier bieden we ook voor deze groep ‘een thuis voor iedereen’.

De verkoop van een aantal bestaande huurwoningen moet er mede voor zorgen dat nieuwbouwplannen met sociale huurwoningen voor Portaal financieel haalbaar worden. Want Portaal gaat de komende jaren veel nieuwbouw realiseren in de stad. Zo zijn we in 2009 gestart met de bouw van 300 woningen aan de Diamantlaan en hebben we 40 nieuwbouwwoningen opgeleverd in Nieuw Leyden. De komende jaren wordt hier nog een ruim aanbod van koop- en huurwoningen aan toegevoegd. Met deze nieuwbouw zorgen we er mede voor dat de stad Leiden verandert in een zeer veelzijdig woon- en leefmilieu.

Neem voor meer informatie contact op met:
Corinne den Ouden, Adviseur communicatie Portaal Leiden
T 06-13902281
E Corinne.d.ouden@portaal.nl
 

Portaal Leiden biedt wethouder Van Woensel verkoopboekje aan

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: