Portaal lanceert niaNesto: sociale woningbouw 2.0

23 April 2012

Huurders stellen zelf hun duurzame woning samen

Het revolutionaire niewbouwplatform niaNesto is van start! Met dit initiatief introduceert Woningcorporatie Portaal de creatiefste conceptaanbieders aan gemeenten en corporaties die verlangen naar innovatieve en duurzame sociale nieuwbouw. Portaal steekt met dit unieke project in de huidige markt haar nek uit door de huurders keuze en inspraak te bieden. De huurders drukken namelijk vanaf het begin van de bouw een persoonlijke stempel op hun toekomstige woning.

Conceptaanbieders, gemeenten, corporaties en huurders werken same
niaNesto is een projectoverstijgend platform waarin huurders in de sociale woningbouw zelf hun  toekomstige woning samenstellen. Tegelijkertijd daagt niaNesto conceptaanbieders uit het beste duurzame nieuwbouwproject te laten zien en de uiteindelijke huurder te laten kiezen wat er gebouwd wordt. Gemeenten kunnen samen met een woningcorporatie inschrijven met een locatie. Uiteindelijk draait het allemaal om de huurders die zelf gaan bepalen hoe hun huis eruit gaat zien en wie mag gaan bouwen.

Alle partijen kunnen zich aanmelden tot 5 juni 2012 op www.niaNesto.nl (http://www.niaNesto.nl). Tijdens de Provada (5 t/m 7 juni) worden via een selectieronde 10 beste conceptaanbieders en 5 gemeenten gekozen. Zij gaan door naar de hoofdronde die zal resulteren in minimaal 3 gemeenten, 5 concepten en 50 huurders.

Vanwege een rotsvast geloof in onze huurders én in deze moderne manier van bouwen, doet Portaal zelf mee. Wij staan garant voor de constructie van minimaal vijftig nieuwe woningen binnen één jaar. 

Huurders staan centraal
Huurders binnen de sociale woningbouw hebben het niet breed. Niet alleen financieel, maar ook met betrekking tot keuzevrijheid. Portaal wil deze bewoners centraal stellen. Gelukkige inwoners máken de wijk, terwijl niet-betrokken burgers deze juist kunnen breken. Wij geloven dat een warm en veilig thuis de basis is voor een succesvol leven. En wat is méér thuis dan een woning die eigenhandig is ontworpen?

Duurzame samenleving
Alle te bouwen woningen dienen duurzaam te zijn. Een van de eisen aan de concepten is dat het een energierekeningloze woning is. Verder mogen gemeenten en corporaties rekenen op verbeterd vastgoedbeheer vanwege de emotionele verbintenis. Buurtbewoners raken bij het project en elkaar betrokken. Een gevoel van trots straalt uit naar de bredere omgeving. Al deze voordelen beginnen met één cooperatieve stap: niaNesto. 

Praat mee over niaNesto
niaNesto werd officiëel geintroduceerd aan conceptaanbieders en architecten tijdens Building Holland op 17 tot en met 19 april 2012, waar Portaal de eerste positieve reacties ontving. We zijn trots om te melden dat deze revolutionaire manier van bouwen al heel wat tongen heeft losgemaakt. Wilt u zelf ook meepraten over dit project? We nodigen u graag uit het gesprek aan te gaan met alle betrokken partijen via niaNesto’s social mediakanalen en het forum op de website. 

Klik hier voor nog meer informatie.

Volg volgende links voor de platforms:
www.twitter.com/niaNesto
www.facebook.com/niaNesto
www.youtube.com/niaNesto


Portaal lanceert niaNesto: sociale woningbouw 2.0

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: