Nieuwe Energie opent deuren op Open Monumentendag

8 September 2011

Op zaterdag 10 september a.s. opent Nieuwe Energie haar deuren voor het publiek. Bezoekers hebben de gelegenheid het gebouw uitgebreid van binnen te bekijken. Tevens zijn er diverse acties waarvan de opbrengst ten goede komt van Serious Request 2011, dit jaar in Leiden.

Nieuwe Energie, tot in de jaren ‘70 van de vorige eeuw een textielfabriek van Clos & Leembruggen, is nu een monumentaal én uniek verzamelgebouw met vier functies namelijk Wonen, Opleiding, Zorg en Communicatie. Woningcorporatie Portaal, de eigenaar, heeft hier haar regiokantoor en leerlingen van het ROC verzorgen het restaurant in Nieuwe Energie. Dak- en thuislozen kunnen 24 uur per dag terecht in de daklozenopvang van De Binnenvest en tot slot vinden diverse (communicatie)bedrijven onderdak in het Huis van de Communicatie.

Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 10 september hebben bezoekers van 10.00-17.00 uur de kans om Nieuwe Energie te bekijken. Er vinden tevens diverse activiteiten plaats. Er is een boekenverkoop, een tombola met prijzen en een aantal bedrijven uit het Huis van de Communicatie bieden de bezoekers hun diensten aan.
 

Nieuwe Energie opent deuren op Open Monumentendag

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: