Nieuwe Energie bij Festival de Verleiding

4 February 2010

Donderdag 11 februari vindt in Nieuwe Energie het Festival de Verleiding plaats. Een interactief, vrolijk, bruisend, breed en veelzijdig Leids communicatiefestival. De bedrijven en instellingen uit Nieuwe Energie zijn vanzelfsprekend ruim vertegenwoordigd. We hebben de bijdragen uit Nieuwe Energie voor je op een rij gezet.

Trendwiel: Creatief denken - Marenthe de Bruijne (uit UNIT-2) en Rineke Rust
Je bent reuze creatief. En toch komt het er in de praktijk niet altijd van om op het moment suprême tot het allerbeste idee te komen. In deze workshop leren Marenthe de Bruijne en Rineke Rust om op lichtvoetige wijze op nieuwe ideeën te komen. Dat doen zij met behulp van het Trendwiel: een ideaal middel om originele invalshoeken te bedenken.

Marenthe de Bruijne is in 1999 gestart met dB Communicatie, gespecialiseerd in perstrajecten en het bedenken van pr-campagnes voor organisaties binnen de non-profit sector. In 2004 heeft zij samen met Rineke Rust CreaSense opgericht.
Rineke Rust is marketing- en communicatiespecialist. Zij combineert deskundigheid op het gebied van creatief denken met jarenlange ervaring in creatief zijn.

Google Maps en de nieuwe kaart van Leiden – Matthias Snoei
Wie Leiden als (communicatiestad) op de kaart wil zetten kan niet om het geografisch web heen. Tijdens de workshop zal Matthias Snoei kort het belang en de systematiek achter Google Maps toelichten. Vervolgens gaan deelnemers aan deze sessie gezamenlijk vanachter de computer invulling geven aan de nieuwe online kaart van Leiden.
Matthias Snoei is eigenaar ven het webdesignebedrijf SWIS. Sinds 2006 heeft SWIS zich onder meer toegelegd op de ontwikkeling van geografisch webtoepassingen op basis van Google Maps. SWIS is gevestigd in Nieuwe Energie.

Stadsgids Leiden op je iPhone – Matthias Snoei
De iPhone is meer dan alleen een telefoon. De iPhone is een mobiele telefoon, een muziekspeler, een spelcomputer, een mobiel kantoor en internetbrowser in één. Via de iPhone App-store kunnen gebruikers gratis of tegen lage kosten duizenden handige programma’s downloaden. SWIS speelt hierop in en heeft voor de iPhone een stadsgids App ontwikkelt. Tijdens de presentatie zal Matthias Snoei de stadsgids van Leiden voor de iPhone demonstreren. Verder gaat hij in op de betekenis van mobiel internet in het algemeen en locatiegebaseerde toepassingen in het bijzonder.

De mediavormgever – Jan Hordijk (ROC)
ROC Leiden start per 1 september 2010 de opleiding Mediavormgever, waarbij het accent komt te liggen op nieuwe media en video. Jan Hordijk geeft tekst en uitleg.

Een ding is zeker: het wordt niet zo maar een standaardopleiding. De leerlingen zullen voor een belangrijk deel hun ervaring opdoen binnen het leerbedrijf van de ICT-Academie en bij bedrijven in de Leidse regio.
Jan Hordijk vervult bij het ROC Leiden verschillende organisatorische en commerciële functies. Op dit ogenblik ontwikkelt hij samen met Martijn Brouns van Hit en Run Media Productions leerwerkbedrijven en een nieuwe opleiding mediavormgever voor het ROC Leiden.

E-learning, blended learning of social learning?- Jan Hordijk (ROC)
Onze maatschappij vraagt zelfstandig functionerende, flexibele en creatieve mensen, die regelmatig bijgeschoold zullen moeten worden. Hoe moeten wij het onderwijs inrichten dat we betaalbare en effectieve trajecten kunnen opzetten voor leerlingen en het bedrijfsleven? Wordt e-learning de oplosing, gaan we leren in een online community of moet de meester gewoon weer voor de klas? Het antwoord komt van Jan Hordijk.

Jan Hordijk vervult bij het ROC Leiden verschillende organisatorische en commerciële functies. Op dit ogenblik ontwikkelt hij samen met Martijn Brouns van Hit en Run Media Productions leerwerkbedrijven en een nieuwe opleiding mediavormgever voor het ROC Leiden.

Face Factory – UNIT-2
In de Face Factory van UNIT-2 wordt je in amper tien minuten op exclusieve wijze binnenste buiten gekeerd. Terwijl je verschillende werkstations passeert, ontfutselen de productiemedewerkers van de Factory jou spelenderwijs allerlei persoonskenmerken. Het resultaat na afloop: een persoonlijk, crossmediaal visitekaartje om trots aan de wereld te tonen. En je bent ook nog een spraakmakende ervaring rijker.

UNIT-2 is een netwerkorganisatie van 23 verschillende communicatiespecialisten, gevestigd in Nieuwe Energie. Deze creatieven zitten fysiek bij elkaar in dezelfde ruimte, dus zijn de lijnen kort en profiteren zij optimaal van elkaars vakkennis. Zij kunnen apart of gezamenlijk in allerlei gelegenheidscoalities worden ingezet.

Turbine
Maak kennis met Turbine, de nieuwe kantoorunit ingericht voor ZZP-ers in het gebouw Nieuwe Energie. Turbine is speciaal ontwikkeld voor startende ondernemers of ondernemers die al 2 of 3 jaar actief zijn in de communicatie -of creatieve sector. In Turbine bevinden zich 18 werkplatforms, een gemeenschappelijke vergaderplek, een stilteruimte en een hoek om te ontspannen.

 

Nieuwe Energie bij Festival de Verleiding

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: