Nieuw seizoen Dutch Street Cup van start in Alkmaar

14 February 2012

Voetbalcompetitie verwelkomt nieuwe speelsteden Assen, Enschede en Maastricht

Dutch Street Cup partner Leger des Heils viert met toernooi in Amsterdam 125 jarig bestaan

Wat: Kick-off Dutch Street Cup 2012
Waar: ‘t Waagplein, Alkmaar
Wanneer: Zaterdag 18 februari 2012
Tijd: 11.00 – 17.00 uur
(De officiële kick-off vindt plaats om 12.30 uur).
 
   

Zaterdag 18 februari vindt op het Waagplein in Alkmaar de aftrap plaats van de Dutch Street Cup. De landelijke voetbalcompetitie voor cliënten uit de Maatschappelijke Opvang wordt dit jaar voor de 5e keer georganiseerd door Stichting Life Goals. Dit seizoen hebben maar liefst 29 teams (25 heren- en 4 damesteams) uit heel Nederland zich ingeschreven. Aan het eind van het seizoen zal blijken welk mannen- en welk vrouwenteam zich Nederlands kampioen mag noemen. Deze teams zullen Nederland vertegenwoordigen op de Homeless World Cup (HWC) in oktober in Mexico City.

Geert Remigius, coördinator van vier Amsterdamse teams, heeft in 2011 met een mannen- en vrouwenteam deelgenomen aan de HWC in Parijs. Hij hoopt dit jaar opnieuw het felbegeerde kampioenschap binnen te halen. Remigius geeft aan dat deelname aan Dutch Street Cup om meer gaat dan voetbal alleen. “Je merkt dat spelers zich ook persoonlijk meer ontwikkelen, ze worden zelfverzekerder, leren omgaan met verantwoordelijkheden en een aantal maakt de overstap naar reguliere voetbalclubs. Dit alles helpt hen om de stap terug naar de samenleving te zetten.” Remigius wijst er ook op dat deze competitie voor Dutch Street Cup partner Leger des Heils (LdH) een speciaal karakter heeft. “Het LdH bestaat dit jaar 125 jaar. Dat vieren we onder meer met een landelijk toernooi in Amsterdam op 12 mei waaraan alle teams meedoen.”

Sport als participatiemiddel
Frans Derks (Life Goals voorzitter) benadrukt dat de uitbreiding van het aantal teams laat zien dat steeds meer steden en instellingen sport aangrijpen als participatiemiddel voor kwetsbare groepen. “Sport is mooi, sport is belangrijk, sport levert veel op. Het is fantastisch om te doen en brengt vooral ook veel plezier en ontspanning. Voor veel deelnemers aan de Dutch Street Cup is het een enorme stimulans om hun leven weer op te pakken”, aldus Derks. Een verheugende ontwikkeling is dat er voor het eerst een aantal Belgische teams deelnemen aan de Dutch Street Cup.


Kick-off in Alkmaar
Dutch Street Cup partner Actief Talent organiseert dit jaar op 18 februari de landelijke aftrap. Op ’t Waagplein, hartje Alkmaar, komen 16 teams in actie. Er wordt gespeeld op twee voetbalveldjes onder een transparant dak. De aftrap wordt verricht door wethouder en locoburgemeester Peter de Baat en Life Goals voorzitter en oud-scheidsrechter Frans Derks.

Media zijn van harte welkom.

Voor meer informatie: Johan Kelders - T. 06-45041868

 

 

Nieuw seizoen Dutch Street Cup van start in Alkmaar

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: