Minatuurquilts druk bezocht

28 March 2010

Op dit moment sieren zo’n 200 miniatuurquilts de gangen en het restaurant van Nieuwe Energie. De belangstelling is overweldigend. Honderden geïnteresseerden bezochten en bezoeken deze prachtige tentoonstelling die tot 28 maart te zien zal zijn.

Een quilt is een doorgestikte deken. Deze wordt gemaakt van drie lagen textiel die op elkaar genaaid worden door middel van quilten. De top (bovenste laag) kan een hele lap stof zijn (whole cloth) of patchwork. De motieven zijn eenvoudig. Het woord quilt is afgeleid van het Latijnse culcita, dat gevulde zak betekent. Via het Franse couette en cuile werd dit later quilt.

In deze tentoonstelling van miniatuurquilts, die georganiseerd is door het Quiltersgilde, zijn de leden de uitdaging aangegaan iets speciaals te maken. Een miniatuurquilt mag niet groter zijn dan twee meter in omtrek. De leden van het Quiltgilde zijn de uitdaging aangegaan om van elke minituurquit iets heel speciaals te maken. Dat is uitstekend gelukt. We zien quilts met zeer uiteenlopende motieven, van traditioneel tot art.

Voor quiltfans dus een unieke gelegenheid om in eigen land miniatuurquilts te bewonderen en medeliefhebbers te ontmoeten.

Minatuurquilts druk bezocht

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: