magazine over de positie van de vrouw voor de koningin

9 December 2015

magazine_on_the_spot.jpgDe  teams van Magazine on the Spot maken jaarlijks tientallen magazines, maar eentje springt er toch wel een beetje uit. Want de magazines worden niet iedere keer aan de Koningin uitgereikt.

Daarom zijn ze bij Unit-2 nog een beetje extra trots op het magazine KRACHT on Tour dat door minister Jet Bussemaker aan Hare Majesteit Koningin Maxima werd overhandigd. Maar liefst 68 pagina's over waarom het belangrijk is dat vrouwen hun eigen broek op moeten kunnen houden. In dit (online en print) magazine "grande finale"  best practices, veel rolmodellen en inspirerende bijdragen van onder andere Annemarie van Gaal. Stimulering van economische zelfstandigheid bij vrouwen stond ook centraal bij zes eerdere regiobijeenkomsten waar Unit-2 magazines in 1 dag voor maakte.
Het magazine van de Grande Finale had wel een wat langere doorlooptijd; zo'n twee maanden. 

Waarom Kracht on Tour?
kracht_on_tour.pngOmdat er meer aandacht moet komen voor de kracht en de talenten van vrouwen. Meer vrouwen moeten gestimuleerd worden om hun talenten te ontdekken, te benutten en te verzilveren. Want dat betekent dat zij zelfstandiger zijn, meer keuzevrijheid en een sterkere positie in de maatschappij hebben.

Twee jaar lang bezocht minister Jet Bussemaker verschillende regio's om aandacht te vragen voor de financiële positie van vrouwen. Aanleiding voor Bussemakers tour is dat de helft van de Nederlandse vrouwen financieel niet op eigen benen kan staan. Meer dan duizend vrouwen bezochten de bijeenkomsten en raakten geïnspireerd en gemotiveerd om aan de slag te gaan. Ook maakte Bussemaker afspraken met tientallen bedrijven uit de regio over meer kansen voor vrouwen op de werkvloer.

 

magazine over de positie van de vrouw voor de koningin

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: