Lost generation van afgestudeerden psychologie en communicatie ?

10 February 2016

De zwakke positie van afgestudeerden in psychologie en communicatiestudies staat in de schijnwerpers. TV-programma De Monitor wijdde er op 7 februari een mooie uitzending aan. Universiteiten hebben studenten verkeerd voorgelicht over hun baankansen. Minister Bussemaker vindt dat ‘foutje knap gevonden’ en belooft dat de informatie nóg zorgvuldiger zal worden. Is dit genoeg om rustig te slapen? Nou nee. 

keuzegids_uni_2016.png

Daarom hier 5 tips voor de politiek . Als studiekiezer kan je zelf je conclusies trekken. 

"Nuttig om ook in Nederland de arbeidsrelevantie van opleidingen te keuren" 

De redactie van de Keuzegids droeg bij aan het onderzoek van De Monitor, met een verhaal onder de noemer "over de kleine lettertjes van de studiebijsluiter" (zie hier). Ze hielpen de foute voorlichting over universitaire baankansen door te prikken en lieten zien dat in hun gids al jaren andere, kritische cijfers staan.  

frank_steenkamp_met_boeken.jpgFrank Steenkamp, directeur van de Keuzegids:
"Wij wijzen erop, dat de situatie bij psychologie niet slechter is dan bij kleinere alfa- en gammastudies, of bij de kunsten. Bij een grote studie als psychologie vallen crepeergevallen eerder op, maar dit is dus geen lokaal ‘brandje’ bij louter psychologie. Door bezuinigingen op zorg en cultuur, een traag herstellende economie en de nog steeds grote stroom studenten, dreigt er voor het eerst in dertig jaar een lost generation te ontstaan. Is er een oplossing in beeld?".  
Zie hier het video-interview met Frank.  

 

Lost generation van afgestudeerden psychologie en communicatie ?

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: