LOOPBAANTIPS #2: Naar de kassen

3 April 2012

Vier bussen vol
Op zo’n stralende voorjaarsochtend zijn ze vertrokken. Vier bussen vol met werklozen, 700 in totaal. Op weg naar het werk in de kassen. Blij aan de slag te kunnen of verontwaardigd over deze nieuwe dwang.

De minister
Minister Kamp zei in Debat op 2: “ Je bent zelf verantwoordelijk om werk te krijgen. Iedereen heeft inkomen nodig. Heb je een opleiding gedaan waar geen behoefte aan is, moet je iets anders gaan doen. Iets waar wel vraag naar is in deze maatschappij.”

Wie is verantwoordelijk?
Natuurlijk ben je als werkloze zelf verantwoordelijk om actief naar werk te zoeken. Maar jij alleen? Wat zegt de minister tegen werkgevers die 51 jaar te oud vinden? Die je afwijzen vanwege gebrek aan ervaring in de branche? Terwijl jij bereid bent om iets anders te gaan doen en daar ook aanleg voor hebt. Nú ben je als werkloze welkom in de kas, maar stonden ze daar altijd zo te springen om je aan te nemen? En eerlijk is eerlijk. Was je hoger opgeleid, was de glastuinbouw dan een optie? In je eentje verander je de situatie op de arbeidsmarkt niet. Je moet het als werkloze inderdaad zelf aanpakken.

Werk vinden
Dat valt nog niet zo niet mee. Ik weet wel iets dat jou kan helpen. Samen aan de slag om werk te vinden. In plaats van in je eentje, met elkáár aan de slag. Je stimuleert elkaar, je kunt je verhaal kwijt en houdt veel makkelijker de moed erin. We nemen alles door. Je CV, sollicitatiebrieven, vacaturesites, Sociale Media. Je gaat echt netwerken en we oefenen je sollicitatiegesprek.
Kom op proef meedoen aan de werkgroep “Werk vinden”,

  • 17 april, 10.30 uur‐12.30uur, centrum van Leiden, €25 incl. koffie/thee.


Mail info@vianovawerk.nl werk vinden

lees op vianovawerk.nl

AGENDA

  • 17 APRIL 2012 WERKGROEP werk vinden €25
  • 11, 18, 25 MEI 2012 SLEUTELWORKSHOP OPENT JE BLIK
     
LOOPBAANTIPS #2: Naar de kassen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: