Location matters. Kom op 8 september naar de creatieve verkenning!

5 July 2010

Location matters. Locatie bepaalt relevantie: iets in de buurt is vaak relevanter dan iets ver weg. En op een kaart wordt informatie inzichtelijker. Hoe past u dat nu toe voor uw organisatie? Verken de mogelijkheden op 8 september met andere informatie- en communicatieprofessionals bij de gratis bijeenkomst van SWIS in het Huis van de Communicatie in Leiden.
In de enorme information overload is het voor organisaties lastig om hun informatie inzichtelijk te presenteren. En voor internetgebruikers is het lastig zoeken. Locatie is een van de meest voor de hand liggende nieuwe manieren van presenteren en filteren. Locatie bepaalt immers relevantie: iets in de buurt is vaak relevanter dan iets ver weg. En op een kaart wordt informatie inzichtelijker.
Steeds meer mensen maken dan ook gebruik van kaarten, met name op hun mobiele telefoon, om snel relevantie informatie te vinden. De informatie die getoond wordt, wordt geselecteerd op basis van de locatie van de internetgebruiker. Location matters, zeker nu mobiel internet meer en meer gemeengoed wordt. En mobiele apps zijn dan ook een logisch vervolg op deze ontwikkelingen. 

Hoe maakt u uw informatie "Location Based"?
Op woensdag 8 september kunt u met verschillende informatie- en communicatieprofessionals een ochtend verkennen wat "Location Based" voor uw organisatie kan beteken. Deze ochtend wordt georganiseerd door SWIS.
Met behulp van een aantal creatieve technieken verkent u hoe u uw informatie of product "lokaal" kunt maken. Soms ligt dat erg voor de hand. Projecten of diensten in een bepaald gebied kun je bijvoorbeeld op de kaart zetten. Maar er is op uw website of in uw organisatie meer dat u op een of andere manier dichter bij mensen kunt brengen door het op een kaart te zetten en/of door die informatie te filteren op basis van locatie.
Ook voor uw interne processen kan het interessant zijn om bijvoorbeeld uw projecten of klanten op een kaart te zetten. Waar zitten uw klanten? Als u bij een klant langsgaat, wie zitten daar dan in de buurt waar u ook even op bezoek zou kunnen? Welke afdelingen van uw bedrijf doen wat in welk gebied en zit daar overlap in?
Aan het eind van deze ochtend schuift u aan de lunchtafel aan, vol met ideeën om uw informatie op een nieuwe manier aan uw klanten en relaties te presenteren. En wellicht ontstaat er ter plekke wel een nieuw product of een nieuwe dienst.
Er zijn slechts twaalf plekken beschikbaar, dus meld u snel aan voor deze gratis creatieve verkenning van Location Based presentatie voor uw organisatie.

Wat?
Location matters! Een creatieve verkenning van "Location Based" presentatie op internet

Voor wie?
De ochtend is interessant voor iedereen die worstelt met de vraag: hoe krijg ik online informatie inzichtelijk gepresenteerd en hoe breng ik die informatie zo dicht mogelijk bij mijn klant of relatie?

Wanneer?
Woensdag 8 september, 09.30 uur - 13.00 uur inclusief een broodjeslunch

Waar?
Huis van de Communicatie in Nieuwe Energie, 3e Binnenvestgracht 23, 2312 NR Leiden

Hoe meld ik mij aan?
Stuur een mailtje naar Marije van den Berg, hoofd communicatie van SWIS. Ook voor meer informatie kunt u mailen.

Ik wil wel, maar die dag kan ik niet!
Mocht de datum van de creatieve verkenning u niet schikken, maar bent u wel geïnteresseerd in de mogelijkheden van Location Based presentatie van informatie, laat dat dan ook weten aan Marije. We komen graag een keer bij u langs!

 

Location matters. Kom op 8 september naar de creatieve verkenning!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: