Lezing Auteursrecht 30 september

17 September 2014

Alle vormgevers hebben met auteursrecht te maken. Toch zijn we over het algemeen slecht op de hoogte van wat nou exact onze rechten zijn. Daar brengen we met deze bijeenkomst voor alle vormgevers uit de regio verandering in. Advocaat auteursrechten Arnout Groen verzorgt een open lezing waarbij je vooraf je eigen cases kunt aandragen.

Je eigen case / vraag voorleggen? Dat kan. Mail je vraag voor 22 september naarankie@ankiestoutjesdijk.nl van Ontwerp Platorm Leiden (OPL)

Voor vormgevers

Deze lezing is gericht op ontwerpers en beeldend kunstenaars. Groen praat ons bij en geeft allerhande voorbeelden uit de praktijk.

Auteursrechten in 8 punten

  1. wat is beschermd / wanneer geldt auteursrecht
  2. wat kun je allemaal verbieden
  3. persoonlijkheidsrecht
  4. overdracht / licenties
  5. portretrecht
  6. citeren / vrijheid van meningsuiting
  7. internet 
  8. handhaven

arnout groen

De spreker, Arnout Groen is gespecialiseerd in auteursrecht. Hij is advocaat bij Hofhuis Alkema Groen in Amsterdam en is als onderzoeker verbonden aan het Centrum voor Intellecteel Eigendomsrecht van de Universiteit Utrecht.
In de afgelopen jaren heeft Arnout veel geadviseerd en geprocedeerd over allerhande auteursrechtelijke kwesties; van bescherming van vormgeving van industrieel ontwerpers, de specifieke positie van architecten tot kwesties over boeken, TV formats en portretrecht.

In Samenwerking met RAP Archtitectuurcentrum,

AUTEURSRECHT IN ACHT PUNTEN

DINSDAG 30 SEPTEMBER

IN DE MEELFABRIEK [OOSTERKERKSTRAAT 16]

DEUR OPEN OM 19.30 UUR, AANVANG LEZING 20.00

Lezing Auteursrecht 30 september

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: