Lancering van Lenig denken in Nieuwe Energie

15 November 2010

"Wat een vrolijk boek! Ik krijg meteen zin om hiermee aan de slag te gaan.” “Ik dacht dat creativiteit iets was voor ontwerpers en andere hippe mensen, maar lenig denken is voor iedereen weggelegd!”
Zomaar enkele reacties op ons boek Lenig Denken, technieken voor creatieve denkkracht dat op 11 november feestelijk gelanceerd werd in het restaurant van Nieuwe Energie. Deze plek was niet toevallig gekozen, want het boek is grotendeels tot stand gekomen in dit gebouw, waar twee van ons (Marenthe de Bruijne en Sigrid van Iersel) bij Unit-2 hun werkplek hebben. “We hebben ons hier vaak laten inspireren, omdat in dit gebouw mensen van uiteenlopende bedrijven nieuwe samenwerkingsverbanden aangaan”, zegt Sigrid. “Creatieve denktechnieken sluiten daar goed op aan.”

De aanwezigen zagen volop nieuwe aanknopingspunten in het boek. De een zag verbanden met de Boeddhistische manier om met veranderingen om te gaan, een tweede wilde het gebruiken bij adviezen aan managers en een derde zag mogelijkheden voor organisatiecoaches. “Onze wens om nieuwe verbindingen te laten ontstaan is in dit opzicht al geslaagd”, zeggen de schrijvers.

Op de website www.lenigdenken.com kun je het filmpje bekijken van Mischa Kluin, waarin de schrijvers meer vertellen over lenig denken en hun drijfveren om dit boek te schrijven. Ook is hier een hoofdstuk te zien (in pdf-vorm), zodat je een indruk krijgt van het boek.

Lenig denken – technieken voor creatieve denkkracht

Inhoud: Lenig denken is een kwestie van anders naar dingen kijken, soepel associëren en je verbeeldingskracht inzetten. Door deze vaardigheden te trainen leg je gaandeweg nieuwe verbindingen in je brein, waarmee je creatieve vermogens groeien.
Het boek biedt je een scala aan praktische adviezen, tips en oefeningen. Met diverse denktechnieken doorbreek je routines en leer je buiten de gebaande paden te treden. Dat stelt je in staat om originele ideeën en oplossingen te bedenken en nieuwe kansen te scheppen, zowel op het werk als thuis.

Auteurs: Marenthe de Bruijne en Rineke Rust zijn de oprichters van CreaSense. In hun trainingen, workshops en creatieve sessies vormen nieuwe denktechnieken de leidraad om problemen op te lossen en wensen te vervullen. Sigrid van Iersel van Verhaallijnen houdt zich als schrijver en journalist bezig met publicaties over creatief denken en innovaties.
Titel: Lenig denken, auteurs Marenthe de Bruijne, Rineke Rust en Sigrid van Iersel, gebonden, 176 blz., prijs € 19,90 en ISBN 9789089650627
Informatie: www.lenigdenken.com

 


Lancering van Lenig denken in Nieuwe Energie

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: