Inspirerende Energie Boost!

10 June 2010

Energiek van en naar huis. Elke dag! Dat is de insteek van de workshop die 3 juni gegeven werd door Annemieke Hoogenraad en Inge van Raaij van Impulsus uit Leiden aan bewoners van Nieuwe Energie die zich hadden aangemeld. Centraal stond de vraag: Wat is energie? Vaak is het makkelijker om te voelen of je het hebt of niet, dan om het te omschrijven.

Deelnemers aan de Energie Boost druppelden donderdag 3 juni Volt binnen. Nieuwsgierig naar wat deze middag hen op zou leveren. Inge en Annemiek staken direct van wal. Twee uur is aan de korte kant om echt de diepte in te gaan bij dit onderwerp.

Aan de hand van een aantal sheets maakten ze duidelijk hoe mensen door onhandige vaste patronen vaak onnodig veel energie verliezen in de taken die ze doen. Mensen proberen vaak meerdere dingen tegelijk te doen. Resultaat is dat ze daardoor de dingen die ze doen minder goed doen en ook erg onrustig worden. Focussen op waar je mee bezig bent en je niet af laten leiden door telefoon, mail en collega's kan al veel winst opleveren. En Doe Het NU = Wat kan ik nu doen? = kies, kies, kies.

Daarnaast kwamen ook praktische zaken aan de orde, zoals:
- Zorg je voor voldoende ontspanning?
- Beweeg je genoeg?
- Het belang van goede voeding.
- Ontbijt je wel?
En toen de deelnemers werd gevraagd voorbeelden te noemen waar ze energie van kregen. ontstonden er geanimeerde gesprekken en vlogen de tips door de lucht.

Uiteindelijk bleek dat iedereen eigenlijk wel weet hoe het beter kan maar dat je makkelijk blijft hangen in oude, onhandige patronen.

De wegblijvers misten een inspirerende middag waarin je weer eens werd uitgedaagd te kijken naar je eigen patronen en hoe je die zou kunnen doorbreken. Iedereen ging naar huis met een eigen kleine, zelf gekozen,uitdaging. Een deelnemer verwoordde het na afloop als volgt: “Ja, je wordt weer eens een keer met je neus op de feiten gedrukt en je wordt geconfronteerd met je eigen verspilling van energie. Ik denk dat het zeker wat met me heeft gedaan.”
Het begin van verandering. Yes we can!
 

eb2

Inspirerende Energie Boost!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: