Ideeën gezocht voor Lustrum Nieuwe Energie

23 October 2013

Gratis hulp bij mooie ideeën. 

Heeft u een briljant idee, maar weet u niet hoe dit uit te voeren?

Dan is er nu goed nieuws: op 26 november gaan de bedrijven die werken in het gebouw ‘Nieuwe Energie’ aan de 3e Binnenvestgracht vijf goede ideeën voor de stad Leiden gratis een (flink) stuk verder op weg helpen.

Het kan niet anders of heel veel inwoners, bedrijven en instellingen van Leiden hebben fantastische ideeën die deze stad nog leuker en beter kunnen maken. Maar vaak blijven ze in hoofden zitten of gaat het mis in de uitvoering. Omdat de juiste contacten ontbreken, het idee nog niet ‘af’ is, of simpelweg vanwege tijdgebrek of een tekort aan middelen.

De bedrijven van Nieuwe Energie aan de 3e Binnenvestgracht (www.nieuweenergieleiden.nl) gaan daar wat aan doen. Op 26 november vieren zij de vijfde verjaardag van de opgeknapte oude wolfabriek, waarin zij met zoveel plezier werken. Hoe? Door - heel toepasselijk -  vijf  leuke, spannende en innovatieve ideeën van bewoners, bedrijven en instellingen uit de stad te laden met Nieuwe Energie, en zo een (flinke) stap verder te helpen. Bijvoorbeeld:

-       een buurt wil een lelijk pleintje grondig opknappen, maar hoe pak je dat aan?

-       u wilt voor buitenlanders een compleet en informatief “dagje Leiden” organiseren, maar waar te beginnen?    

-       een goed doel worstelt met verschillende merken en doelgroepen

-       een wijk wil meer onderlinge contacten stimuleren; een site, social media?

Ooit zijn ook het Singelpark en de museumnacht als een burger-idee begonnen.

Wie gaan het doen?

De vele (communicatie-)bedrijven, die met dit unieke concept werken in Nieuwe Energie gaan met deze ideeën aan de slag. Op 26 november vieren zij de 5e verjaardag van hun ‘werkplek’. En dat gaan zij doen door iets voor de stad te doen, door ideeën die het waard zijn om uitgevoerd te worden een stap verder te helpen.

Hoe gaan we het doen?

De vijf beste ideeën krijgen op 26 november een middag lang - gratis - de beschikking over de vakkennis en expertise van Nieuwe Energie-collega’s. Van webdesigners, journalisten, fotografen, communicatie-specialisten, maar ook van architecten en van medewerkers van Portaal. Tevens zullen ook ‘nuttige buitenstaanders’, bijvoorbeeld van de gemeente of van Leidse culturele - en welzijnsinstellingen, worden uitgenodigd om aan te schuiven. Doel is om zo samen in een paar uur tijd de vijf geselecteerde ideeën te laden met Nieuwe Energie, kennis, contacten en ervaring.  Zodat ze daarna ook echt uitgevoerd worden.

Idee? Kom ermee!

Omschrijf  jouw idee in maximaal 100 woorden en mail het voor 31 oktober naar info@nieuwenergieleiden.nl of bel Maurits von Heijden: 06-55367369. Wie weet gaan de bewoners van Nieuwe Energie op 26 november dan wel met jouw idee aan de slag.

Begin november  is bekend welke ideeën op 26 november onder handen zullen worden genomen.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: