Hulp bij energiebesparen

13 May 2014

Stichting EnergiekLeiden onderzoekt samen met de Rabobank LLO de mogelijkheden voor het opzetten van een MKB energieadvies loket. Ondernemers uit Leiden en omstreken kunnen bij dit loket laagdrempelig advies krijgen over mogelijkheden voor energiebesparing en duurzame opwekking.

Verrassende mogelijkheden

Ervaring leert dat de mogelijkheden voor besparing vaak worden onderschat. Tegelijkertijd worden de investeringskosten vaak overschat. Daarbij is het lastig om tussen alle eigen dagelijkse werkzaamheden door, een goed beeld te krijgen van de meest efficiënte mogelijkheden. Huishoudens ervaren hetzelfde probleem. De werkelijkheid biedt echter verrassend vaak perspectief! Energiekleiden heeft het afgelopen jaar veel ervaring opgedaan met het ontzorgen van burgers en het zoeken van betrouwbare partners. Deze waardevolle kennis en ervaring wil zij nu ook graag voor bedrijven inzetten.

Op dit moment wordt een pilot voor het gebouw de Nieuwe Energie van Portaal afgerond. Voor dit gebouw is een uitgebreide energiescan uitgevoerd. Daarmee is gekeken naar de mogelijkheden om energie en dus geld te besparen en hoe met het pand een stap kan worden gemaakt richting verduurzaming. Vervolgens is een businessplan opgesteld voor het aanleggen van een zonnestroomsysteem bestaande uit 300 zonnepanelen op het dak. Tot slot heeft Energiekleiden geholpen bij het verkrijgen van overheidssubsidie en de in dit geval noodzakelijke vergunning. Een goed voorbeeld van wat de Energiedesk voor MKB Leiden kan betekenen.

Meer weten? Of wilt u alvast een oriënterend gesprek?
U bent van harte welkom contact op te nemen: info@energiekleiden.nl of 06 - 45924103. Voor meer informatie over de stichting EnergiekLeiden en projecten in Leiden: www.energiekleiden.nl

maya

Maya van der Steenhoven - directeur EnergiekLeiden

bron: www.bvleiden.nl

Hulp bij energiebesparen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: