Hoogste punt laatste bouwproject Roomburg

13 September 2010

Vrijdag 3 september werd het hoogste punt bereikt bij de bouw van de eerste zes woonwagenwoningen op de nieuwe locatie in Roomburg. De gemeente Leiden en woningcorporatie Portaal hebben hiermee tijdens een feestelijk moment gezamenlijk de aftrap gegeven van de start van de bouw van deze 29 woningen en standplaatsen in de wijk Roomburg.

Burgemeester Lenferink en de bestuurder van Portaal, de heer Dirk Jan van der Zeep plaatsten de vlag op de top van de eerste woning. De toekomstige bewoners en omwonenden konden alvast een kijkje nemen in de woningen. Alhoewel de gevels nog niet zijn afgewerkt en de dakpannen er nog niet op liggen, kon men zich toch een redelijk beeld vormen van hoe de woningen er uit gaan zien.

Dit project is bijzonder omdat het, volgens burgemeester Lenferink, één van de meest complexe projecten betreft die de gemeente Leiden heeft begeleid. Deze locatie heeft namelijk een specifieke woonwagenbestemming en kent een lange voorgeschiedenis. Maar ook is er gebouwd op een archeologisch rijksmonument. Hiervoor zijn er vergunningen aangevraagd en is er een speciale funderingstechniek toegepast, want er mag niet worden geheid. De toekomstige bewoners hebben zelf inspraak gehad in het ontwerp van de woningen. De woningen en de standplaatsen worden gehuurd of gekocht door de bewoners. Het beheer van de woningen is in handen van Portaal.

De verwachting is dat de bouw van de woningen en de inrichting van de openbare ruimte volgend jaar zomer helemaal gereed is. Hiermee is het laatste deel van de wijk Roomburg afgerond.

<Burgemeester Lenferink en de bestuurder van Portaal, de heer Dirk Jan van der Zeep plaatsten de vlag op de top van de eerste woning.

Hoogste punt laatste bouwproject Roomburg

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: