Hoe wordt de Singelparkroute ?

21 July 2015

singelpark_route.jpgRondom de historische binnenstad van Leiden ligt sinds 1659 een zes kilometer lange vestinggracht. Met op de oude vestingwallen en bolwerken parels zoals de Hortus botanicus en Sterrenwacht, musea, fraaie begraafplaatsen, stadsmolens en stoere industriële monumenten. De Leidse singels vormen één van de grootste stadsverdedigingswerken van Europa waarvan de structuur nog intact is. 

Het Singelpark is een co-creatie van de burgers van Leiden en de gemeente Leiden. De gemeente Leiden heeft het burgerinitiatief omarmd en € 9,3  miljoen uitgetrokken voor de realisatie. De stichting Vrienden van het Singelpark spant zich in om samen met de gemeente en in samenwerking met inwoners en andere organisaties in de stad van de droom werkelijkheid te maken.

Een van de deelprojecten van het Singelpark betreft de Singelparkroute. 

De Singelparkroute vormt letterlijk de verbinding tussen alle parkonderdelen en draagt in belangrijk mate bij aan het Singelparkgevoel. Met deze route wordt het Singelpark als één samenhangend park ervaren en wordt de parkbezoeker getrakteerd op allerlei bijzondere parkelementen. Unieke parken, botanische tuinen maar ook kleine geveltuinen of lokale buurtinitiatieven kleuren de route.

Zie hier een verslag door Sleutelstad 

Bekijk de presentatie van de Singelparkroute in het Stadhuis. Een korte expositie over de route en de bewegwijzering, met de mogelijkheid om direct commentaar en suggesties achter te laten. Persoonlijke gesprekken op woensdagen. 
Van 13 juli tot en met 21 augustus: 

  • Ma, di, wo, vr  08.30 - 17.00
    Wo: 10-12 met de gemeente en van 14-16  Vrienden van het Singelpark
  • Do 08.30 - 20.00
  • Za 09.00 - 13.00
Hoe wordt de Singelparkroute ?

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: