Hackaton van Anywi noodgedwongen aan keukentafel

21 March 2013

Zal je altijd zien…. . Heb je topprogrammeurs van multinationals samen aan tafel, trekt een graafmachine op de Langegracht een kabel kapot. Weg internet.

Het overkwam AnyWi. Dat had in het kader van een EU-project programmeurs van grote leveranciers van medische apparatuur bijeen gezet. Opdracht: zorg ervoor dat de software programmatuur van verschillende fabrikanten onderling informatie kunnen uitwisselen.

Kan dat nu nog niet? “Operatiekamers zijn vaak ingericht met apparatuur van één merk. Die communiceren onderling prima. Maar in een operatiekamer met een ander merk is uitwisseling van die gegevens erg lastig”, legt Henk Uittenbogaard van AnyWi uit. AnyWi zit in Nieuwe Energie in het kantoor van LivingLab. “Het idee van de hackaton is dat je programmeurs samen aan tafel zet om het integratieprobleem op te lossen. Aan het eind van de sessie moet er echt resultaat zijn geboekt.”

Hoe ze die internetproblemen door kabelbreuk hebben opgelost? “Door thuis te gaan zitten, aan de keukentafel. Daar hebben we ’s avonds ook pizza gegeten. Chinees, pizza of pannenkoeken; dat hoort op zo’n dag. En daarna ga je nog tot de kleine uurtjes door.”

www.anywi.com

 

Hackaton van Anywi noodgedwongen aan keukentafel

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: