Food &Film in Nieuwe Energie

21 April 2010

Een gezellig film- en dinerfestijn

Opnieuw was Nieuwe Energie het toneel van een zeer geslaagde food & filmavond. Kende de eerste food & film een bezoekersaantal van 35 personen, nu meldden zij zich in groten getale aan en binnen 48 uur was de tweede food & filmavond geheel uitverkocht.

De voorzichtige succesvolle aanloop van de eerste food & filmavond leidde bij Nieuwe Energie tot het besluit: dat moeten we vaker doen. Daarom kreeg Pico Communicatie de opdracht om in overleg met het Leids Film Festival, woningcorporatie Portaal en de afdeling horeca van ROC Leiden een tweede food & filmavond te organiseren. Om het bijzondere van dit evenement, eerst een diner en dan een film in een historische ambiance, meer bekendheid te geven werden, naast een flyeractie, de media wat ruimer ingezet. Binnen 48 uur was het maximum aantal kaarten (120)verkocht. De mensen kwamen deze keer uit heel Leiden en omstreken. Onder hen waren ook mensen die Clos & Leembruggen nog van vroeger kenden of er zelfs gewerkt hadden.
Gezien de grote belangstelling bleek al snel het bedrijfsrestaurant van Nieuwe Energie te klein. Gelukkig stelde Brijder Verslavingszorg het restaurantdeel van hun dagbestedingsproject De Zaak ook ter beschikking. Terwijl de historie van het gebouw geprojecteerd werd op de muren smulden de bezoekers van een heerlijk lentediner dat begeleid werd door een bijpassende wijn. Het was een sfeer van ontmoeten en kennismaken.

Historicus Cor Smit
Op veler verzoek werd tijd ingeruimd voor een toelichting op de historische beelden van het voormalige Clos & Leembruggen die tijdens de maaltijd vertoond werden. De Leidse historicus Cor Smit, die een van de gasten was, was snel overgehaald en hield een sprankelende voordracht.

Film
Daarna kon het publiek genieten van de schitterende Franse film Vatel. Een film met acteurs als Gerard Depardieu en Uma Thurman en muziek van Ennio Morricone. François Vatel (Gerard Depardieu) is chef-kok van Prince de Condé.

De bezoekers genoten. Een avondje uit zoals een avondje uit hoort te zijn: gezelligheid, een verukkelijk diner met een drankje, een stukje cultuur en een heerlijke romantische film.
 

Food &Film in Nieuwe Energie

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: