Even voorstellen: Bernadette Wolters

4 April 2010

In de rubriek ‘Even voorstellen’ stellen wij ‘bewoners’ van Nieuwe Energie aan u voor. Deze keer is het Bernadette Wolters van de afdeling Leefomgeving bij Portaal

Wie ben je en wat is je functie?

Mijn naam is Bernadette Wolters. Ik ben manager van de afdeling Leefomgeving bij Portaal. Voor die tijd werkte ik bij de gemeente als projectleider Zorglocaties. In die functie was ik verantwoordelijk voor de realisatie van nieuwe (opvang)voorzieningen voor (ex)verslaafden en dak- en thuislozen. De realisatie van Nieuwe Energie was in die functie één van mijn verantwoordelijkheden. Hierbij heb ik nauw samengewerkt met Portaal en verschillende andere partijen binnen en buiten de gemeente. Ik was daarnaast ook programmamanager Openbare Orde en Veiligheid.

Wat vind je van Nieuwe Energie?

Uiteraard ben ik trots op dit pand. Het is niet alleen een prachtig pand geworden, dat positief uitstraalt naar de buurt waarin het staat, maar ook een pand dat uitstraalt dat veel mogelijk is als partijen de handen ineen slaan en durven denken in kansen in plaats van bedreigingen. Mijn allereerste belang was dat er een goed en waardig onderkomen zou komen voor de zorgdoelgroep. Dat is gelukt en dat is mede te danken aan de inzet van de buurt, maar ook aan de inzet van de huurders die in het concept geloven. Het concept (samenbrengen van verschillende functies), het karakteristieke pand en de prachtige wijze waarop de verbouwing vorm gekregen heeft blijkt enorm aan te slaan bij de vele bezoekers die inmiddels van het pand en de mogelijkheden gebruik hebben gemaakt. Omdat alles nieuw is blijkt dat het pand en de gebruikersgroepen ook een soort eigen dynamiek genereren. Daar zal de komende tijd op ingespeeld moeten worden en misschien zal dat zichtbaar maken dat nieuwe dingen, of bestaande dingen anders, geregeld moeten worden.

Waar ben je op dit moment mee bezig?

Als manager van de afdeling Leefomgeving bij Portaal (sinds medio vorig jaar) houd ik me onder meer bezig met leefbaarheid en veiligheid in de stad. Met name in de wijken waar Portaal bezit heeft. Portaal is een van de partners in de stad die samen de leefbaarheids- en veiligheidsproblematiek aanpakken. De andere partners zijn de gemeente, andere corporaties, zorginstellingen, en politie. Ik ben eigenlijk op een andere stoel gaan zitten, rondom dezelfde problemen. Leefbaarheid is te beschouwen als een relatief nieuw ‘vakgebied’ in de corporatiewereld. We zorgen niet meer alleen als ‘huismeester’ voor onze complexen, maar nu ook voor de directe omgeving, het leefgebied van onze huurders. Dat betekent ook dat we ons regelmatig moeten bezinnen op onze rol. Het werk van de afdeling is heel divers. Het varieert van het snel oplossen van kleine dagelijkse problemen op het gebied van schoon, heel, veilig en groen, tot ontwikkeling van beleid samen met de partners, het organiseren van buurt en wijkactiviteiten en grotere sociale cohesie projecten.

 

Even voorstellen: Bernadette Wolters

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: