Even voorstellen: Bart Muller

19 April 2010

In de rubriek ‘Even voorstellen’ stellen wij ‘bewoners’ van Nieuwe Energie aan u voor. Deze keer is het Bart Muller werkzaam bij Portaal als Adviseur verkoop en bijzondere verhuur.

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Bart Muller en ik ben werkzaam bij Portaal. Mijn officiële functienaam is ‘Adviseur Verkoop en bijzondere verhuur’. De functie van Adviseur verkoop is makkelijk uit leggen, want hierin ben ik verantwoordelijk voor de verkoop van een selectie voormalige huurwoningen van Portaal in Leiden. Door deze huurwoningen te verkopen kunnen we onder meer differentiatie in de wijken realiseren, verschillende doelgroepen op de kopersmarkt bedienen en ons bezit op een beter kwaliteitsniveau krijgen. Tevens helpen deze financiële inkomsten ons om onze ambitieuze nieuwbouwplannen te verwezenlijken. De functie van Adviseur Bijzondere verhuur is lastiger uit te leggen, omdat ik er eigenlijk nog steeds niet achter ben wat ‘bijzondere verhuur’ precies inhoudt. Ik ben wel eens geconfronteerd met een huurcontract voor zendmasten op een van onze flatgebouwen, toen dacht ik ‘hé, dit lijkt me een bijzondere vorm van verhuur’, maar andere vormen ben ik nog niet tegengekomen in mijn werk.
Naast verkoop houd ik me bezig met de verhuur van onze bedrijfsruimtes, zowel in de binnenstad als in Nieuwe Energie. Iedere huurder van bijvoorbeeld het Huis van de Communicatie kan bij mij terecht met vragen over zijn huurcontract. Vaak hebben we een kort praatje in de wandelgangen over de stand van zaken. Huurders vertellen me dan over de markt, maar vooral ook over hun eigen positie in die markt. Soms leidt een gesprek tot een tijdelijke aanpassing van de huurovereenkomst en soms is een structurele oplossing nodig om partijen tevreden te houden. Uiteraard kijk ik als verhuurder wel goed naar de commerciële belangen. In deze gesprekken komt er vaak gevoelige en vertrouwelijke informatie los, waarmee ik vanzelfsprekend integer en vertrouwelijk omga.
Verhuur van bedrijfsonroerend goed is een specialisme en daarom valt deze discipline wat mij betreft onder de noemer bijzondere verhuur. Dat vervult dus een belangrijke rol in mijn werk.

Wat mis je in NE

Wat mij betreft mag er nog meer samengewerkt worden tussen de ondernemers onderling. Laat aan elkaar weten wat je doet, want misschien beheers jij wel een discipline die een ander niet heeft. Je kunt elkaar daarmee perfect aanvullen om de opdrachten voor je opdrachtgever met nog meer succes te voltooien.

Wat vind je het leukste in NE?

Nieuwe Energie levert ook echt energie. Het geeft je inspiratie en het is daarom elke dag een plezier om erin te werken. Als we met elkaar het concept staande weten te houden, dan hebben we echt iets unieks in handen waar de buitenwereld met jaloezie naar zal kijken. De aantrekkingskracht die dat met zich meebrengt levert vast een heleboel extra werk op.

Met wat voor werkzaamheden/projecten ben je op dit moment bezig?

Mijn mooiste project is zojuist afgerond en gaat door onder de naam Turbine. Turbine zal bij velen in Nieuwe Energie wel bekend zijn, maar voor diegene die nog niet volledig op de hoogte is vertel ik er graag over.

Turbine is speciaal ontwikkeld voor ZZP’ers en biedt 18 werkplatforms, een gemeenschappelijke vergaderplek, een stilteruimte en een hoek om te ontspannen. De werkplekken zijn voor ‘eigen’ gebruik en bestaan uit een verrijdbaar platform met daarop een in hoogte verstelbaar bureau, een bureaustoel en een kast. Naast de huur van deze werkplek mogen de huurders ook nog een aantal uur per jaar gebruik maken van de algemene vergaderzalen op de begane grond van Nieuwe Energie. De werkplekken zijn te huur voor twee, drie of vijf dagen per week. Ik geef graag een rondleiding, zodat je met eigen ogen kunt zien wat voor inspirerende plek dit is geworden.
 

Even voorstellen: Bart Muller

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: