EJR-Quartz doet verslag van Rosetta's avonturen

26 August 2014

rosettaOp 6 Augustus was het dan zo ver: ruimtesonde Rosetta naderde komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko (vernoemd naar zijn Russische ontdekkers) tot minder dan 100 kilometer en begon haar manoeuvres om in een baan om de komeet te komen. Rosetta werd op 2 maart 2004 gelanceerd en is dus al tien jaar onderweg. Specialisten van ESA (European Space Agency), NASA en andere ruimtevaart organisaties hielden hun adem in op het moment dat de eerste ontbrandingmotor Rosetta op koers bracht. Gelukkig ging alles volgens plan.

 

ejr_quartz_v.jpgVerschillende collega's van EJR-Quartz waren afgereisd naar ESOC (European Space Operations Center) in Darmstadt, Duitsland, om verslag te doen van Rosetta's voortgang. Via twitter, blogs en andere social media vertelden zij de wereld wat er gebeurde namens ESA en DLR (de Duitse lucht- en ruimtevaart organisatie). De officiële blog met alle details van de missie en bijzondere animaties wordt bijgehouden door EJR-Quartz en is hier te vinden. 

De ruimtesonde zal de komeet ruim een jaar volgen en zo veel mogelijk informatie naar de aarde sturen. In november wordt het weer erg spannend, want dan stuurt Rosetta een lander, Philae, naar de komeet om metingen te nemen. Ook daar zullen onze collega's weer uitgebreid verslag van doen. 

EJR-Quartz doet verslag van Rosetta's avonturen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: