Een maand lang eten voor het goede doel in Nieuwe Energie

4 May 2015

Van 8 mei tot en met 5 juni kunt u bij Happietaria Leiden op weekdagen dineren voor het goede doel. Het is een volledig vrijwillig opgezet restaurant, gerund door studenten. Vier weken lang kunt u genieten van heerlijke maaltijden waarmee u bijdraagt aan de ondersteuning van vrouwelijke ondernemers uit landen in Afrika, Zuid- Amerika en Azië.
De locatie van dit jaar is Restaurant Nieuwe Energie, 3e Binnenvestgracht 23 te Leiden.

logo

U kunt regelmatig genieten van live muziek en speciale wijnavonden. Elke week is gekoppeld aan een continent. Het principe van Happietaria Leiden is “u bepaalt zelf hoeveel u extra betaalt’’. Gasten betalen een minimumbedrag voor hun gerechten en dranken en bepalen zelf wat zij bovenop deze prijs over hebben voor het goede doel.
Er zijn 2 shifts: 17:00 tot 19:30 en 19:30 tot 22:00.

logo_nieuwe_energie_ne.jpg

De opening is op 8 mei aanstaande door (leider van de SGP) Kees van der Staaij. 

Happietaria is het tijdelijke restaurant voor het goede doel, dat vanuit het niets wordt opgezet door studentenvrijwilligers. De studenten zijn naast hun studie meer dan een half jaar bezig met de voorbereidingen voor “hun” restaurant. 

women in businessDe opbrengst van Happietaria Leiden zal dit jaar gaan naar een project van BiD- network. Deze draagt bij aan duurzame economische groei in opkomende markten. Happietaria Leiden wil financiële input geven aan de ‘woman in business challenge’ van BiD-network. Hier krijgen vrouwelijke ondernemers training, coaching, verbreding van het netwerk en financiële steun. Door de verbreding in kennis en een match met een investeerder groeien de bedrijven van deze vrouwen. Zo ontstaat er meer werkgelegenheid en kunnen er meer huishoudens onderhouden worden. 

Happietaria draait in Leiden en in 5 andere studentensteden.

"We heten u van harte welkom in mei en zien uit naar uw komst’. Every Bite helps a BiD"

Hier meer info en reserveren 

 

Een maand lang eten voor het goede doel in Nieuwe Energie

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: