Denk en doe mee met het Energiepark

24 September 2024

In het Energiepark draait alles om energie in de breedste zin van het woord. Het is een plek waar creativiteit, verbondenheid en gezondheid samenkomen in een levendige groene omgeving. Het deelgebied Park maakt deel uit van de herontwikkeling van het Energiepark en is nauw verbonden met het Singelpark.

energiepark_lucht_jpg.jpeg

Een levendig en verbonden park

Het Energiepark is geen gewoon park; het is een bron van energie en inspiratie voor de hele buurt. Met een raster van cirkels, geïnspireerd op de historische gashouders, bieden we ruimte voor bewoners en organisaties om het park vorm te geven. Deze cirkels – of “poffers” – worden gevuld met initiatieven die bijdragen aan een groene, sociale en biodiverse omgeving. Van ontmoetingsplekken tot groene oases, elke poffer voegt een nieuwe laag van leven en energie toe aan het park.

Energiepark groeit met jou mee

Dit is een park dat met de buurt meegroeit. Vanaf de zomer van 2024 starten we met de aanleg van de eerste poffers. Elk initiatief, groot of klein, maakt het Energiepark tot een levendig knooppunt waar de bewoners, bezoekers en ondernemers energie kunnen halen en brengen. Of je nu wilt bijdragen aan meer groen, een sociale activiteit wilt organiseren, of gewoon wilt genieten van een plek om op te laden – dit park is er voor jou.

energiepark_leiden_schets.jpg

Doe mee en breng energie in het park!

Heb jij een idee voor een nieuwe invulling van een poffer? Wil je meewerken aan de transformatie van het Energiepark tot een bruisende groene plek? We horen graag van je! Samen bouwen we aan een plek waar stadswonen, werken, en (be)leven samenkomen.

Meld je aan en laat het park groeien!

Heb je een leuk idee voor een poffer-initiatief? Meld je dan aan via: www.doemee.leiden.nl/energiepark.

Hier meer: https://energieparkleiden.nl/de-plannen/projecten/park-en-open-ruimte/ 

 

 

Denk en doe mee met het Energiepark

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: