De Ziel van Leiden op innovatieve zoektocht

8 June 2016

‘Leiden, stad van ontdekkingen’. De slogan van Leiden Marketing. Het slaat vooral op de ontdekkingen uit het Leidse verleden die we herontdekken. Leiden herbergt ook veel nieuwe ontdekkingen: Innovatie. Op 15 juni 2016 gaat ‘De Ziel van Leiden’ op zoek naar deze innovaties; van toen, nu en straks. We beperken ons niet tot wetenschappelijke of technische innovatie. We zoeken vooral de verhalen op over hoe hobby’s, interesses en ideeën leiden tot innovatie. En wat ze tot specifieke Leidse innovaties maakt.

Innovatie 
stadslab.gifStadslab Leiden is een mooi voorbeeld van innovatie. Een vorm van burgerparticipatie die de stad Leiden steeds mooier maakt. Er zijn veel van deze inventieve kleine en grote initiatieven die in grote innovaties resulteren. De grootste zonnecentrale van Leiden. Oude scheepstouwen gebruiken om katten uit de gracht te redden. Zo zijn er nog veel meer. Architectonische innovaties, innovatie op het gebied van waterveiligheid, bedrijvigheid en ook sociale en economische innovatie komen aan bod.

Tijdens de sessie ’Innovatie’ zijn er diverse presentaties over deze vormen van Leidse innovatie, waarvan je er drie kunt volgen. Daarna bespreken we de meest bijzondere verhalen uit de presentaties. En er is ruimte om je eigen verhalen over Leidse innovaties te delen.

Wat zijn jouw ontdekkingen?
Ben jij ook in Leiden innovatief bezig en wil je er over vertellen? Of ben je geïnteresseerd en zoek je mee naar de Leidse Ziel in deze innovaties? Kom naar de sessie ‘Innovatie’ op woensdag 15 juni 2016, van 20.00 – 22.00 uur. Locatie: Nieuwe Energie, 3e Binnenvestgracht 23 in Leiden.

Geen tijd en toch meedenken? Via de site  of via FB of @ziel_leiden kun je jouw verhalen delen.

De Ziel van Leiden
"De Ziel van Leiden" is de zoektocht naar het verhaal van Leiden, door, voor en van Leienaars. Een samenwerking van de Leidse inwoners, Stadslab Leiden, ondernemers en media over dat wat Leiden zo uniek maakt.

ziel_van_leiden.jpg

De Ziel van Leiden op innovatieve zoektocht

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: