de schetser van Calanza

2 September 2014

inge de fluiterNa enkele jaren TU Delft (Architectuur) en de hoge school van Amsterdam (Media & information management)  werkte Inge de Fluiter eerst 4 jaar als websitemanager van Elmar reizen  en nu al weer 10 jaar bij Calanza.

Zij adviseert opdrachtgevers over de inhoud en aanpak van projecten die een bijdrage leveren aan hun succes - ofwel het behalen van hun doelen. Zij zorgt ervoor dat de digital marketing- en communicatieprojecten gestroomlijnd verlopen.

En zij schetst. Offertes, plannen, concepten, notulen, een eenvoudig todo-lijstje of live bij een presentatie of brainstorm. Grote voordelen van het schetsen bij een bijeenkomst zijn: 

  • snel een herkenbare terugkoppeling na een gesprek, zowel voor de klant als Calanza
  • een schets is minder definitief dan echt ontwerp, hierdoor kan er langer over de richting gesproken worden dan over de uitvoering
  • er komt meer structuur in chaotische projecten
  • vage doelstellingen worden concreter
  • van een briljante associatie heb je snel een visuele weergave

Zij schetst voor Calanza maar ook privé en die balans gaat nog prima. Op haar eigen site ”schrijfschetsen” zie je meer hobbywerk. Enkele recente voorbeelden van haar werk zijn: 

schets_calanza.jpg

Ze wil meer mensen aan het schetsen krijgen, wellicht zien we binnenkort van haar een workshop of lezing.  
Wensen voor nu en de toekomst zijn:  concepten ontwikkelen, trendwatchen, infographics creëren, illustreren, kunst maken... en digitaal uitgever zijn.

Voorstel
As je het schetsen wil ervaren, kan je contact opnemen met Inge (ingedf@calanza.com ) voor een schetsconsult. Ze maakt een goed aanbod voor als je haar wil inzetten voor een live sketch meeting of praatplaat. Welk onderwerp dan ook!

Gerelateerde onderwerpen:

  • Infographics  van Loek Weijts  (unit-2)
  • de Betekenaar van Bas Bakker. Geen Nieuwe Energie, maar wel goed en gezellig. Hij zegt o.a.: “Maak meetings leuker & sneller. Stop met saaie notulen die niemand leest. Het is tijd voor een aansprekende en inhoudelijke visual die het resultaat van jullie meeting letterlijk live in beeld brengt”.
  • The Sketchnote Handbook  van Mike Rohde
de schetser van Calanza

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: