Cameratoezicht (column van Jan Dobbe)

4 July 2010

Toen ik een maandje geleden begon met het schrijven van deze tweewekelijkse column, vermoedde ik niet hoe groot de invloed van mijn schrijfsels zou zijn. Ik had er eigenlijk een heel beperkte verwachting van: een bedrijfspand waar enkele tientallen mensen werken, misschien een kleine kring van meelezers, maar dan houdt het wel op. Bovendien heb je natuurlijk nogal wat mensen die 'wel wat anders te doen hebben' en dus helemaal niet zitten te wachten op een column.
Maar wie schetst mijn verbazing als ik, een weekje na het schrijven van een column over het automatische hek van de fietsenstalling, word geconfronteerd met een grote sticker bij datzelfde hek met daarop 'CAMERATOEZICHT'. Het snijdt me de adem bijna af: succes! Mijn column is gezien en niet onopgemerkt gebleven. Kennelijk vond de beheerder de column (die ging over mijn vruchteloze pogingen om het open hek te benutten om binnen te komen, mijn fiets te stallen en weer naar buiten te snellen voordat het weer automatisch sluit) zo spannend, dat hij mijn verrichtingen op video wilde vastleggen.
Ik kan me dat eigenlijk ook wel voorstellen: tussen de middag iedereen in het restaurant, lekker hapje erbij en dan met zijn allen kijken naar het hilarische gestuntel van een medebewoner: bekneld tussen het ongenaakbare hek, val- en scheldpartijen. Leidens Funniest Homevideo's. Weddenschappen worden afgesloten, je kunt meedoen aan een poule. Sommigen overwegen het zelf ook op te nemen tegen het hek. Het Leids Dagblad besteedt er een artikel aan en ook 'Man Bijt Hond' is geïnteresseerd in deze Leidse idioot. En dat alles dus naar aanleiding van mijn column…
Durf te dromen, zeg ik altijd maar.
Jan Dobbe

Reageren op deze column? Stuur een mail naar:

jan dobbe klein jan_dobbe@hotmail.com

Cameratoezicht (column van Jan Dobbe)

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: