Bewoners nemen afscheid van de wijk Nicolaas Beetsstraat e.o.

19 April 2010

Vrijdag 16 april namen de (oud)bewoners van de Portaalwoningen aan de Nicolaas Beetsstraat, De Genestetstraat, Potgieterlaan, Schimmelstraat en Toussaintkade afscheid van de wijk. Tijdens een feestelijke receptie werd de sloop symbolisch gestart door Portaaldirecteur Christoffel Klap en de voorzitter van de bewonerscommissie Gert Jan van Pelt.

Toen kon dat nog...

In het clubhuis van de Speeltuinvereniging aan de Ten Katestraat waren er ruim 50 (oud)bewoners aanwezig om afscheid te nemen en tevens de symbolische aftrap van de sloop mee te maken. Ook zag het boekje 'Toen kon dat nog…' het licht. Dit boekje, geschreven door Robin Ouwerkerk van Unit 2 is gebaseerd op een aantal verhalen van bewoners van de wijk en vormt zo een levendig naslagwerk over de geschiedenis van de wijk. Voor oud-bewoners die niet aanwezig waren afgelopen vrijdag is dit boekje op te halen bij de balie van Portaal in Nieuwe Energie.

De sloop van de huidige woningen gaat binnenkort starten en maakt ruimte voor de nieuwbouw van ruim honderd woningen (eengezinswoningen en een appartementencomplex). Een aantal oude huurders keert t.z.t. weer terug naar de wijk. Een deel van de eengezinswoningen zal Portaal dit jaar te koop aanbieden. De verwachting is dat de “Schrijversbuurt” eind 2011 wordt opgeleverd.

 

 

Tijdens een feestelijke receptie werd de sloop symbolisch gestart door Portaaldirecteur Christoffel Klap en de voorzitter van de bewonerscommissie Gert Jan van Pelt.

 

 

Bewoners nemen afscheid van de wijk Nicolaas Beetsstraat e.o.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: