Ambtenaar Hette Quispel beste score Leids Dictee

18 February 2010

Vijftig deelnemers meldden zich woensdagavond in het Academiegebouw (met een hoofdletter) van de Universiteit Leiden (twee hoofdletters) voor het Leids Dictee, georganiseerd door het jubilerende Leidsch Dagblad in samenwerking met de ook al jarige universiteit.
Vooral de juiste spelling van Leidse namen bleek lastig. Het Crayenboschhofje (op de Doezastraat) bijvoorbeeld was een obstakel, ook bij de beste deelnemers. 'Kraaienboshofje’ levert dan zomaar vier fouten op.
Hette Quispel, medewerker van de afdeling van de afdeling Communicatie van de gemeente Leiden, boekte de beste score voor Jacintha Paardekooper (Zoeterwoude) en Job de Kruijff (Leiden). Quispel maakte 25 fouten. De Leidse was tevreden met de score. Ze verweet zichzelf vooral de fouten in het woord 'kalligrafische’. ,,Dat heb ik niet goed verstaan.’’ Zo spelde ze een ’r’ te weinig. De Kruijff kon die fout niet begrijpen. ,,Hoe kan je nou een ’r’ te weinig zetten in een Leids dictee.’’
Quispel deed voor de eerste keer mee aan het dictee. ,,Voorgaande keren was ik steeds verhinderd. Ik ben zeer geïnteresseerd in spelling, ik vind het belangrijk dat dat goed gaat.’’ Als ze de tekst nog eens doorloopt, valt ze vooral over de foute spelling van Kapteyn. ,,Dat is een domme fout, ik woon achter de Kapteynstraat.’’
Naast de amateurcategorie was er ook een competitie voor de experts. In deze klasse werd Leidenaar Pieter van Diepen, ook ambtenaar bij de gemeente Leiden, de winnaar. Hij maakte 20 fouten.

Ambtenaar Hette Quispel beste score Leids Dictee

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: