63 manieren om op nieuwe ideeën te komen

9 May 2016

We zitten allemaal wel eens vast in ons hoofd. Hoe ga je toch weer aan de slag?

sigrid_van_i.jpgSigrid van Iersel (unit-2) heeft 63 manieren om weer op gang te komen en weer nieuwe ideeën te krijgen. Zo zwengel je je creativiteit weer aan:

Enkele voorbeelden zijn: 

  • Schrijf je vraag of probleem op. Noteer alle dingen op die in je hoofd opkomen. Lees het op een ontspannen moment door en denk aan het eindresultaat. Stel je dat resultaat zo levendig mogelijk voor. Daarmee zet je je onderbewuste aan het werk, zodat je nieuwe invallen krijgt.
  • Ga bloggenEen blog helpt je je focus te vinden, te oefenen en reacties te verzamelen, maar ook om je idee stap voor stap verder vorm te geven.
  • Ruim je werkplek op. Voor veel creatieve personen is dat een belangrijke routine om te focussen en hun energie te richten op hun creatieve taak
  • Verzamel meer ingevingen. Neem je onderwerp als uitgangspunt en bedenk daar nieuwe woorden bij. Noteer alle ingevingen die je krijgt, goed en slecht, rijp en groen. Ga daarna nog een stap verder en verzamel nog meer ideeën door associaties buiten je onderwerp te maken. Zoek zoveel mogelijk overeenkomsten en verschillen buiten je onderwerp.
  • Vergroot je idee uit. Geef het enorme proporties en maak er iets belachelijks van.
  • Laat je inspireren door een fantasyfilm. Wat is er in die wereld wel mogelijk? Hoe kun je dat verbinden met je eigen werk?

Lees hier verder 

63 manieren om op nieuwe ideeën te komen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: